Ąžuoliukas

Ikimokyklinio ugdymo skyrius

Knygelių savaitė

Praėjusi savaitė priešmokyklinėje „Voveriukų“ grupėje  buvo skirta knygutėms – vyko veikla „Knygutės – mūsų draugai“. Jos metu vaikučiai susipažino su įvairaus turinio bei formų knygutėmis, vartė labai senas knygas, aiškinosi, kuo jos skiriasi nuo dabar leidžiamų. Taip pat sužinojo, kad labai labai seniai, kai dar nebuvo popieriaus, žmonės rašė ant gyvūnų odos, papiruso.

Vaikams patinka daugelis knygų, bet turbūt mieliausiai jie varto enciklopedijas. Čia jie pamato neregėtų gyvūnų, augalų, transporto priemonių, statinių ir kitų įdomių dalykų. Taip pat vartėme ir skaitėme eilėraštukų knygutes, žiūrėjome ir aptarėme, kaip rašomi eilėraščiai, patys bandėme surimuoti žodžius. Pasakų knygos nukėlė mus į stebuklingus kraštus,  svečiavomės gražiausiose karalystėse, susitikome su įvairiausiais herojais.

Tiek daug sužinoję ir patyrę vaikai ir patys pasiryžo sukurti po knygelę. Kaip jiems pavyko tai padaryti, pamatysite atvykę į „Voveriukų“ grupę.

Vieną dieną skyrėme savo grupės bibliotekėlei. Ją sutvarkėme, suskirstėme knygeles pagal turinį, paskirtį, suklijavome labiausiai „suskaitytas“ knygeles. O knygelių mes turime nemažai: didelių ir mažų, storų ir plonų, įvairių formų (netgi šuniuko, kačiuko, varlytės), su akytėm ir net skleidžiančių garsus.

Veiklą užbaigėme ekskursija į gimnazijos biblioteką. Bibliotekos vedėja mielai aprodė jos tvarkomą knygų karalystę, papasakojo, kaip išdėstytos knygos, kaip greičiau susirasti norimą knygelę, netgi leido jas pačiupinėti ir pavartyti.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogės Genovaitė Užupienė ir Aurelija Povilaitienė


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *