Ąžuoliukas

Ikimokyklinio ugdymo skyrius

Saugaus eismo savaitė

Priešmokyklinėje „Voveriukų“ grupėje praėjusi savaitė buvo skirta saugiam eismui. Kadangi šios grupės vaikučiai kitais metais keliaus į mokyklėlę, mokytis saugaus eismo pagrindų pradedame jau šiemet. Be to, išsiaiškinome, kad yra vaikų, kurie jau bando be suaugusiųjų pagalbos nueiti į parduotuvę, o vienam drąsuoliui mama leidžia savarankiškai ateiti į darželį, nes gyvena visai netoli. Todėl mokėti saugiai elgtis gatvėse ir keliuose mums labai svarbu.

Pirmiausia pažiūrėjome animacinį filmuką „Amsis“. Matėme, kaip reikia elgtis gatvėje ir kas atsitinka, kai elgiamasi netinkamai. Po to aptarėme grupėje esančius saugaus eismo plakatus.

Grupėje ant didelio popieriaus lapo nusipiešėme sankryžą ir naudodami kelio ženklų bei automobilių modeliukus mokėmės eismo: kada ir kur galima važiuoti, eiti. Kalbėjome apie įvairias transporto priemones: automobilius, dviračius, motociklus, laivus, lėktuvus. Aiškinomės, kokiomis transporto priemonėmis yra keliavę vaikai.

Išėję pasivaikščioti stebėjome, kaip važiuoja transporto priemonės, ar laikosi kelių eismo taisyklių. Ir patys mokėmės saugiai pereiti gatvę per pėsčiųjų perėją ir ten, kur jos nėra.

Mokėmės ne tik rimtai, bet ir linksmai: klausėmės muzikinių kūrinėlių, dainavome daineles, žaidėme žaidimus, deklamavome eilėraštukus saugaus eismo tema, aplikavome, piešėme gatvę ir automobilius.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *